Munkahelyi stressz. Egy igazán jó programmal

Az OEFI útjára indította hazánkban is a „Munka: Lélekre Hangolva” programot, melynek fő célja a munkahelyi stressz kezelése, csökkentése, egészséges mederbe terelése.

Azt hiszem, ez az a terület, ahova nem kellenek kimutatások ahhoz, hogy mindenki érezze a témát. Hülye főnök, még hülyébb beosztott, de aztán leghülyébb ügyfél. Vége nincs a sornak, mi minden keseríti meg a lelkünket nap mint nap, és hajszol a stressz feneketlen bugyraiba.

És ha ennyire érezzük saját magunk is, mit teszünk ellene? Mit tesz az állam ellene? Mit tesz a munkáltató ellene? Kitől várunk segítséget? Milyen segítséget várunk?

Az OEFI felvezető konferenciájában egy gyöngyszemet találtam: a MOL egészségporgramját. Analitikusan megtervezve, felépítve, megvalósítva, visszaellenőrizve. Úgy vélem, ezen az úton szépen lehetne haladni. Egyezik a tudományos nézetekkel, és alátámasztott emberi attitűdökkel. Nem akar nagyot, de amit akar, azt tudja miért és mit. Ha valaki prevencióval szeretne foglalkozni, annak mindenképpen javaslom az előadás letöltését és későbbi felhasználását. A program letölthető ITT.