Étkezés, mint prevenció

Alább található egy kérdőív étkezési szokásainkról.

Számomra picit meglepő eredményt mutat: legtöbbünk a vitaminbevitelra figyel, ezt tartja a legfontosabbnak. Miközben pl a kalóriabevitel, az étkezés összetétele eléggé hátul szerepel.

Kérdés, hogy miért lehet ez. Miért olyan fontos a vitaminbevitel? Miért lényeges a kiegyensúlyozott és korlátozott kalóriájú étkezés?

Vitaminoktól reméljük a fertőzések elleni védelmet? A rák elleni védelmet? Mit?

Vagy csak ennek nagyobb a reklámja? Ismertebb?

Csak zárójelben: a modern társadalom legnagyobb egészségügyi problémája az elhízás... Ez elleni védekezésben azonban a vitaminok nem segítenek (sőt! pl roboráló hatásukkal a túlzott vitaminbevitel éppenhogy segíteni is tudja a kialakulását).

Töltse ki Ön is a kérdőívet!