Étkezés, mint prevenció
Alább található egy kérdőív étkezési szokásainkról.
Számomra picit meglepő eredményt mutat: legtöbbünk a vitaminbevitelra figyel, ezt tartja a legfontosabbnak. Miközben pl a kalóriabevitel, az étkezés összetétele eléggé hátul szerepel.
Kérdés, hogy miért lehet ez. Miért olyan fontos a vitaminbevitel? Miért lényeges a kiegyensúlyozott és korlátozott kalóriájú étkezés?
Vitaminoktól reméljük a fertőzések elleni védelmet? A rák elleni védelmet? Mit?
Vagy csak ennek nagyobb a reklámja? Ismertebb?
Csak zárójelben: a modern társadalom legnagyobb egészségügyi problémája az elhízás... Ez elleni védekezésben azonban a vitaminok nem segítenek (sőt! pl roboráló hatásukkal a túlzott vitaminbevitel éppenhogy segíteni is tudja a kialakulását).
Töltse ki Ön is a kérdőívet!